Lány rózsaszínben

Lány rózsaszínben

Római parti séta

2021. június 06. - k.andi89

Hosszas tervezgetés után végül a tervezett programok lemondásra kerültek, így gyorsan kellett megoldást találnom, hogy mivel töltsem ezt a napsütéses vasárnap délutánt. Anyukám szegődött a mai napon társamul, aki szintén a közelben lakik. 

Azért szeretem Újpestet, mert minden közel van. Ha a hegyekbe vágyom, csak felülök a vonatra, vagy kocsiba ülök és egy órán belül már is a Börzsönyben találom magam. Ha pedig a vízpartra vágyom, akkor negyed óra sétára van a Duna, ahol remek program lehetőségek várják az embert. 

Most észak felől, Békásmegyer irányából indítottuk a délutáni sétánkat a Római felé. A nemrég átadott gáton haladtunk déli irányba. Sokan a víz közelében napoztak, lógatták a lábukat a hűs Duna vizébe, míg mások a gáton bicikliztek, vagy andalogtak. Anyum már rég kinézett egy fagyizót, amit kiszeretett volna próbálni, de az elmúlt hetek esős időjárása miatt ez nem volt kivitelezhető. Itt volt a remek alkalom, hogy most próbára tegyük! Minus11 a hely neve, mely a Pünkösfürdő utca Duna felőli oldalán helyezkedik el. Igazi, kis trendi hely, a maga édes rózsás bájával. Nagy, árnyékos terasz fogadja a látogatót, ahol kényelmesen el tudja fogyasztani a hűvös nyalánkságát. Habár elsőre nem tűnik nagynak a választék, azonban hosszas gondolkodás után is nehezemre esett a döntés, hogy a pisztácia-mogyoró-karamell,-XL csoki vagy tonka ricotta közül melyik legyen a befutó. A kedves eladó lány röbgtön segítsémre sietett egy kis kóstolóval, így már könnyebb volt a döntés. Fagyimat kérhetttem gluténmentes tölcsérben, amit ott, a helyszínen bontottak ki előttem. 

 

Már nagyon régóta járok ki a Rómaira sétálni, de úgy gondolom, a part menti sétányon való állapotok egyre kevésbé tarthatóak. A kerékpárosok figyelmetlenül közlekednek, a járdáról mindenkinek a susnyásba kell vetnie magát, ha hátulról agresszíven rád csilingelnek. Tudom, hogy örök kérdés a Római part jövője és most ebbe nem is szeretnék belemenni, de azt mindenképp a tervezésnél figyelembe kell venni, hogy itt nem csak gyalogosok, hanem kerékpárosok is szívesen haladnának át. 

Az elmúlt évek során több új hely is megjelent a parton. Bővült a burgerezők, a romkocsmák csapata és még a csónakházak is újabb tagot üdvözölhetnek köreikben. A vízisportok szerelmesei könnyen megtalálják a nekik tetsző szórakozást, míg aki csak a kedvenc fröccsével szeretne chillezni, annak ott a vízpart a színes nyugágyakkal. 

20210606_131554.jpg

20210606_131606.jpg

Itt tényleg mindenki megtalálja a kedvére valót. A kis büféktől kezdve az elegánsabb éttermekig mindenki szívesen látja az éhes embert. Én kifejzetten szeretem a kisebb, hangulatosabb, náhány asztalkás étkezdéket. Itt az ebéd mellé még egy kedves mosoly és néhány jó szó is jár. Habár rég ettem a Leander Stégen, de őket ilyen helynek gondolom. 

Az anya-lánya nap végét egy pohár rozéval zártuk az egyik régi büfében, ahonnén Újpest partját csodáltuk. 

20210606_135007.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyrozsaszinben.blog.hu/api/trackback/id/tr9916583946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása